copy-obscurus-logo1.jpg

V O R I G E   R O L L E N S P E L L E N

R E A C T I E S   V A N   S P E L E R S   O P   F A C E B O O K

3h

Wat een fantastisch weekend! Ik heb enorme bewondering voor de gedetailleerde, bijzondere, bizarre en soms ronduit angstaanjagende wereld die Wouter en Anne-Marieke hebben gecreëerd. Wat een voorrecht om daarin mee te mogen spelen. Spelers die niet bang zijn om intens spel neer te zetten, details die kloppen, regels die ondersteunend zijn en natuurlijk spelleiders en organisatie die alles op rolletjes laten lopen.
Karen W. (Obscurus Kinderen van Amon, 2016)

Anne-Marieke et Wouter merci pour ces jeux, pour votre univers et votre attention sans faille à la joueuse étrangère. J’espère pouvoir vous rendre la pareille.
Josephine V. (Obscurus Kinderen van Amon, 2016)

Whoaaaa! Lekker! Ja, dat was wel heel erg mooi allemaal. Hoogstaand rollenspel, geniale plotwendingen en een hele fijne wereld die erg realistisch aanvoelde. Iedereen had een bak geheimen en was niet te beroerd om er spel mee te maken. Dank iedereen voor het zo gaaf maken, extra kudo’s voor de orga!
Erik V. (Obscurus Kinderen van Amon, 2016)

Jeetje mensen, bizar dit. Ik doe normaal alleen fantasy larps, had nooit een moderne tijd larp gedaan en sowieso nooit zoiets als dit. Wat was dit enorm gaaf. Ik heb nog nooit zo veel gelijkgestemden getroffen qua spel. Fysiek er vol kunnen gaan met elkaar, enorm emotioneel spel kunnen spelen en prachtige diepgaande gesprekken met andere personages.
Ik heb een enorme zwak voor mooi theatraal spel en wat ik van jullie gezien en ervaren heb was echt mooi.
Daarnaast heeeeel erg bedankt Anne-Marieke en Wouter voor dit enorm gelaagde plot en super mooie setting. Bravo!
Tot slot: Alle spelers bedankt voor het mooiste larp weekend uit mijn leven tot nu toe en Anne-Marieke en Wouter voor de prachtige achtergronden, de mooie aankleding/setting en alle hulp bij het in mijn hoofd op een rijtje krijgen hoe ik mijn personage wilde gaan spelen. Jullie zijn enorm goeie plotschrijvers en spelleiders, wat mij betreft de beste die ik ken.
Danny S. (Obscurus Kinderen van Amon, 2016)

Einde van een tijdperk! Wat een super sterk concept. Elk evenement kon je optekenen als een Nieuwe Revu cover. Geen zwak idee tussen. “John van den Heuvel infiltreert in de wereld van het grote geld”. Achteraf kon je elke scène zo uitstippelen, “logisch”, zo consistent was het.
Een snor minder en een paar dagen verder blijft dit evenement mij bezig houden. Het einde was zo in- en in triest en ik zat zo tot mijn strot verzopen in mijn karakter, het heeft mij diep geraakt. Nou, neem die maar mee, “familie”. Ik heb geen ander evenement waar ik inschrijf als speler buiten Obscurus en ik heb er voorlopig ook geen zin in. Alles wat ik bedenk en de karakters die ik tegenkom zijn plat in vergelijking met het bereik van dit weekend.
Mark O. (Obscurus Kinderen van Amon, 2016)

Sommige evenementen blijven je bij en dit was er duidelijk een van.
Joyce S. (Obscurus Kinderen van Amon, 2016)

Ik vond het van tevoren stiekem best wel spannend om zo’n heftige rol neer te moeten zetten op een evenement met hoofdzakelijk onbekenden. Wat een rollercoaster! Wat zijn jullie allemaal verschrikkelijk sterke spelers, dank dank dank.
Judith S. (Obscurus Kinderen van Amon, 2016)

Dit was er eentje voor in de top 10 van de afgelopen 10 jaar.
Engelbert S. (Obscurus Kinderen van Amon, 2016)

Wat een avontuur! Ik vind het nog lastig om goed in woorden te vangen, want dit was voor mij een aaneenrijging van verschrikkelijk mooi spel en ontzettend intense momenten.
Melanie H. (Obscurus Kinderen van Amon, 2016)

Dank aan Wouter en Anne-Marieke die precies weten hoe ze mensen bij de kladden moeten grijpen.
Nina M. (Obscurus Kinderen van Amon, 2016)

Ik was al enorm onder de indruk van al jullie werk vooraf, maar wow, het evenement zelf overtrof dat ook nog eens een keer! Respect en applaus voor de organisatie en heel erg veel dank aan de spelers voor het fantastische spel!
Olga P. (Obscurus 3, 2014)

Wat een ongelooflijk goed evenement heb ik beleefd! Hele intense momenten met hele fijne spelers. Tijdens het herbeleven thuis op de bank nog duidelijker zien hoe vernuftig dit is geschreven en georganiseerd, met zoveel liefde en oog voor detail; bedankt Anne-Marieke en Wouter. En wat een lef om te kiezen voor zo’n cliffhanger!
Marijn S. (Obscurus 4, 2014)

Ik wil de verwondering delen die ik na afloop voelde toen ik doorkreeg hoe ver ik IC ben meegegaan in al dat complotdenken. Ik zag ze op een gegeven ogenblik overal, die aliens! Pas later besefte ik dat er voor allerlei zaken ook normale verklaringen waren, maar dat realiteitsbesef was IC volkomen weg. Voor mijn personage waren kosmische dolfijnen geloofwaardiger dan Amerikaanse realpolitik. Wat een bizar krachtige setting hebben jullie gemaakt!
Mark v/d W. (Obscurus 4, 2014)

Kon maar niet slapen vannacht, er spookte nog van alles door mijn hoofd. Ga ik naar beneden even wat TV kijken ter afleiding, is er het nieuws. En ik betrapte me er op dat ik de berichtgeving niet vertrouwde, ik zat er nog te diep in. Uiteindelijk in slaap gevallen, en al dromende in mijn Obscurus rol er uit komen. Tjonge wat was dat een heerlijk intens event.
Arnold B. (Obscurus 3, 2013)

Het was weer heerlijk. Die momenten dat je je op het scherpst van de snede bevindt, en je je afvraagt hoe je je daar in hemelsnaam uit gaat werken zonder te sterven. Al die informatie die je binnenkrijgt en probeert te koppelen terwijl het als los zand door je vingers glijdt waardoor je er toch net weer geen grip op hebt. Plannen voor een ontvoering van een Skepter lid die op het moment van uitvoering zo massaal misgaat met 5 militairen erbij in plaats van die ene. Hoe is het mogelijk. Dat krijg je geplanned nog niet eens voor elkaar. En daar zit je dan als 2 volwassen kerels op de bank terwijl de tranen echt in onze ogen stonden. Heerlijk om te ontdekken dat ik er zo diep in kon zitten.
Arnold B. (Obscurus 4, 2014)

Yesterday I partook in one of the best live roleplaying experiences in my life. Imagine waking up in a locked cellar, with 18 people who don’t remember who they are, how the got there… at first unable to move, some weird images going through your mind (in my case an arena with gladiators and a dragon). Slowly you can move yourself again and glimpses of memories come back, you start to recognize people but only small moments… and you later find out you interpreted some totally wrong! Supposed friends become enemies or victims, and your own role on the whole story takes a turn (or several) as well. Some weapons are found, the tension rises, while it becomes clear that some might have some responsibility of the current situation and that nothing good of it can be expected… In the end, when hope seems to be lost – a violent climax that only a few survive… An amazing story, full of intrigue, paranoia, confusion and hysteria, beautifully orchestrated by the masterminds Anne-Marieke and Wouter Apner-Meij. Thank you so much!
David v N.M. (Obscurus Werfkelder Groen, 2015)

De hoeveelheid pluimen en veren die afgelopen weekend verdiend zijn… daar zijn minstens een dozijn kippen voor nodig. Echt alles wat ik zo leuk vind aan dit spelletje was aanwezig! Geweldige spelers, puzzelstukjes die samenvielen (of juist niet), rillingen over mijn rug, kneiterhard psychologisch beuken en een spannend vuurgevecht in verre van adequate kledij. Wat een pracht evenement is dit toch! Na ieder deel denk ik; beter dan dit wordt het niet, en toch wordt het iedere keer weer overtroffen. Daarnaast ook nog eens zo’n geweldige locatie en heerlijk eten, wat ook zeker een complimentje verdiend. Dit was vermaak op het hoogste niveau! Een hele dikke dank je wel aan iedereen, en natuurlijk nog een extra kip voor Anne-Marieke En Wouter, en Mario. Zo benieuwd hoe dit verder gaat!
Bianca v/d H. (Obscurus 4, 2014)

Heerlijk weekend gehad, eerste Obscurus en spijt als water dat ik de rest niet meegemaakt heb. Wat een bizar goed werkend systeem, gave spanningsboog, bijzondere verhaallijnen en sterke spelers. Bedankt!
Eline S. (Obscurus 4, 2014)

Dat was een wel hele gave eerste kennismaking met het Obscurus universum! Moest snel weg ivm de trein, maar iedereen ontzettend bedankt voor het fantastische spel en Anne-Marieke en Wouter bedankt voor de organisatie!
Gavin T. (Obscurus Werfkelder Groen, 2015)

De pemig, wat een machtig mooie puzzel was het gisteren. Gigantische complimenten aan Wut en Anne-Marieke voor een plot dat op een gegeven moment zo uitzinnig leip en complex leek te zijn dat ik er zelf niet meer in geloofde, tot ik bedacht dat het Wut en Anne-Marieke waren die het hadden gemaakt… Briljant!! Complimenten ook aan alle kostuums en maskers en geschenken en achterlijke families en misdaadsyndicaten enzo!
Michiel O. (Obscurus 3, 2013)

Wow, wow en meer wow! Super tof evenement wederom. Spanning, actie, kick-ass radio uitzendingen, onverwachtse zaken/contacten/een-huwelijksaanzoek. WOW! Anne-Marieke en Wouter ontzettend bedankt voor jullie inzet en het feit dat jullie het weer prachtig in elkaar hebben gezet. Ook alle enge/nare/leuke spelers bedankt!
Jantien E. (Obscurus 3, 2013)

Nog nooit heb ik zoveel oog voor detail en voorbereiding meegemaakt: Nergens stilvallen van spel. Super goed gedaan!
Fleur V. (Obscurus 1, 2012)

Ja enorm! wat een details! flyers, visitekaartjes, posters, paspoorten (allerlei nationaliteiten), id-kaarten, websites en nog veel meer. Zag er heel erg mooi uit allemaal. Soms had ik het gevoel van, goh is het niet ECHT strafbaar om deze id-kaarten en paspoorten zo mooi te maken. Grote complimenten!
Ivo B. (Obscurus 1, 2012)

Dit was voor mij echt weer een uniek evenement. Geweldige aandacht aan details, goeie spelers en eindeloze intriges, subliem! Iedereen ontzettend bedankt voor een topweekend
Engelbert S. (Obscurus 4, 2014)

Stuiter…stuiter…stuiter….wow wat was ‘ie gaaf!!! Slotscene zal me nog heel lang bij blijven!!!! Zal verder geen spoilers plaatsen ivm reruns enzo, maar iedereen die er bij was zal me snappen! Anne-Marieke en Wouter, jullie hebben weer een briljant stuk neergezet! Wanneer komt de volgende? Me wants mooooore!
Bas. A. (Obscurus Werfkelder Blauw, 2015)

Voor mij was het de eerste Obscurus en ik heb beperkte LRP-ervaring. Dat betekende veel indrukken, veel nieuwe gezichten, veel voorbereiding en ook veel spanning (vooraf en tijdens). En het was fantastisch! Hulde aan alle organisatoren. De dag zelf inspireerde me over verdere mogelijke ontwikkelingen, intriges en plot… Ik heb nu al zin in Obscurus 2014…
Peter B. (Obscurus 3, 2013)

Jongens wat was dit een mooi feestje! Wat zat er veel werk in en wat was de setting levend! Geweldig! Bedankt voor al het organisatie werk, de bourgondische toetjes (OMG!)’, het prachtige spel en aankleding!
Elinor B. (Obscurus 3, 2013)

Mensen het was super! Mooie locatie (maaar wat een rottrappen als je een jurk en hakken droeg) en mooie mensen. Heerlijk kunnen spelen en opstandig kunnen zijn. Familie De Vries: WOW! zonder van te voren elkaar te spreken, echt deze geflipte familie neer weten te zetten vanaf moment 1! Anne Marieke en Wouter jullie zijn heerlijk gestoord! Dank jullie wel!
Kim D. (Obscurus 3, 2013)

Mag ik alle leden, gasten, sceptici en natuurlijk Anne-Marieke en Wouter heel hartelijk danken voor een geweldige ervaring. Het was wat mij betreft een zeer geslaagde avond met een spelsysteem zoals ik deze nog nooit eerder gehad had. En het werkte perfect!
Jos. S. (Obscurus The Paranormal Challenge, 2015)

Hoi allemaal, graag wil ik jullie bedanken voor het geweldig leuke spel! En Anne-Marieke en Wouter Apner-Meij voor het organiseren hiervan. Na de expositie ligt (mijn personage) Dada nog lang wakker. Dolgelukkig dat in elk geval meneer Brenkmeijer haar kunst begreep, tevreden dat de kunstwereld nu eindelijk de eerste stappen zet van conceptuele kunst naar de gedachte dat een beeld ook voor zich kan spreken. Verward vanwege haar vader die ineens opdook. Doodsbang dat de kunstwereld haar op haar vader zal afrekenen maar toch ook blij dat ondanks dat ze altijd gedacht heeft dat haar vader er niks van begreep er toch een piepklein stukje common ground gevonden is. En ergens in een klein verstopt hoekje in haar hart was ze heel blij dat pappa toch trots was op zijn dochter en hij op zijn eigen kitscherige manier probeerde haar te helpen.
Maartje de V. (Obscurus Art Gallery, 2015)

Mensen, ik heb genoten van alles en iedereen. Een fantastische entourage, super programma, de presentaties en veiling waren top. Lekker eten waar veel te weinig tijd voor was, een goed teken! Alle hulde voor Wouter en Anne-Marieke, en aan het leger, de politie, de (invloed)rijke families, de nieuwe regering, sponsoren, en degenen die geestelijk en lichamelijk steun hebben geboden. Dank, dank, dank! Op naar Obscurus 4 in 2014!
Ronald C. (Obscurus 3, 2013)

Ik heb gisteren ook een heel gaaf evenement gehad waarin ik als Claudia heerlijk veel foute dingen kon zeggen waar ik waarschijnlijk zelf de meeste lol om heb gehad. Anne-Marieke en Wouter, nogmaals hartelijk dank voor de organisatie van zo’n ontzettend groots evenement!
Linda B. (Obscurus 3, 2013)

Ik werd vanochtend nog wakker met een “Oh nee ik moet nog….” Maar het was nog steeds tijd uit. Mooie dag, mooie mensen, mooie evenement. Geweldig lekker gedanst ! Bedankt voor alle tijd en moeite jullie allemaal, maar natuurlijk vooral onze charmante ECHTE gastheer en gastvrouw. Chapeau !
Bianca E. (Obscurus 3, 2013)

I really enjoyed playing Obscurus with you. There were so many talented players around that ‘Max’ felt quite uncomfortable being around of so many gangsters, maniacs, and ‘normal’ visitors (which were the worst for his psychological condition, of course). I cherish some cool and strong memories from my first Dutch larp and hope to see you more often in the next years. Cheers,
Rafael B. (Obscurus 2, 2012)

Wouter en Anne-Marieke, het was weer ge-wel-dig! Wat een mooi uienpelplot en wat veel momenten met “oh crap!” of “aha!”, momenten waarbij je smelt en waarbij je juist keihard en vol rancune zit. Een mooi palet aan emoties, spel en mysterie!!! Ben wel helemaal gaar, dus dat verslag kan nog ff duren. Meest verbazingwekkende gave rol: Annis. Nooit mee gespeeld en het voelde bijna niet meer als spel aan! Tot snel allemaal!
Rolf E. (Obscurus 2, 2012)

Wouter en Anne-Marieke onwijs bedankt! Ik werd al heel vrolijk toen jullie vertelden dat jullie vanaf moment 1 al geen invloed meer hadden op het verhaal. Weer eens een lekker andere aanpak en er vloeide een heel tof spelletje uit voort! Chapeau!
Sjors v. R. (Obscurus 2, 2012)

The Paranormal Challenge was echt rete-gaaf! Blij dat ik zo last-minute kon/mocht invallen! Pinar’s kleine achtergrond-lijntje “je hebt een rotjeugd gehad” bleek een opmaat voor een zeer tragisch levensverhaal. Het pad naar de sekte Kinderen van Amon werd al gauw voor Pinar geplaveid.
Bas. A. (Obscurus The Paranormal Challenge, 2015)

Zo eindelijk thuis. Was dolle pret gister, leukste begrafenis ooit! Thanks Anne-Marieke en Wut.
Raymond K. (Obscurus 1, 2012)

De begrafenis heeft diepe indruk gemaakt. Ik heb geen enkel speldoel behaald, maar de familie is in ieder geval veilig gebleven! Bedankt voor het mooie spel, en de after-party in de Stairway.
Tim B. (Obscurus 1, 2012)

Het was geweldig, zelden zo genoten. Als: je had er bij moeten zijn.
Yuri N. (Obscurus Werfkelder Groen, 2015

Advertenties