copy-obscurus-logo1.jpg

2 0 1 2   –   2 0 1 4

H I S T O R I E

Begrafenis-Leendert-C

Dit rollenspel werd georganiseerd in een kapel.

Boekhouder Leendert Coppoolse uit Soest wordt begraven. De politie probeert te achterhalen wie hem heeft vermoord. Criminelen asen op het notitieboekje dat in zijn borstzakje zit, met daarin toegangscodes tot allerlei geheime bankrekeningen en databases. Dan blijkt dat de dode in de kist Leendert niet is, maar zijn lang geleden verdwenen tweelingbroer. Leendert duikt doodleuk op op zijn ‘eigen’ begrafenis, liegt erover dat hij zijn verdwenen tweelingbroer is en wordt alsnog vermoord omdat criminelen zijn plan doorhebben.

Nachtclub-Zillion

Criminele bendes komen samen in de louche nachtclub Zillion om de codes uit het notitieboekje van Leendert C uit te pluizen. Het ontaardt in een bloedbad, waarbij driekwart van de Camorra wordt uitgemoord en strafrechtadvocaat Bram Roskowicz dood langs een greppel wordt gevonden, samen met zijn liefje Inara.

Verjaardag-Roderick

Locatie: het chique kasteel Duurstede.

Tijdens de verjaardag van rijkeluiszoontje Roderick Brenkmeijer in kasteel Duurstede, wordt de regering in Den Haag weggevaagd door een bomaanslag. Dat is te horen op de radio en te lezen op nieuwssites. Minister Draaimakers roept zichzelf uit tot Kanselier van Nederland. Nederland verandert daarmee in een militaire dicatatuur. Kasteel Duurstede is intussen het decor voor samenkomsten van diverse geheime genootschappen die discussiëren over bloedlijnen en over het bestaan van aliens.

Nieuw-Nederland

Klaas-en-Dany

Twee rollenspellen met een volledig andere sfeer en opzet, die tegelijkertijd afspelen op twee locaties naast elkaar. Langzaam beginnen ze te mengen.

De bekende crimineel Klaas Hollander gaat trouwen met Dany, de oudste dochter van wijlen Leendert C. Tot ongenoegen van de hele Amsterdamse penoze vinden er in landhuis Oldevechte – waar de bruiloft in volle gang is – invallen plaats door het leger. Het blijkt er bovendien te spoken.
Steeds meer mensen raken er van overtuigd dat er aliens onder de aardbewoners zijn. Aan het eind is iedereen spoorloos verdwenen, inclusief de regering van Kanselier Draaimakers. Nederland raakt stuurloos…

Advertenties